Vi syr våra egna grekiska dräkter…

För ett år sedan började vi prata om att visa upp våra danser lite mer är tidigare. Man kan alltså boka in vår dansgrupp till föreningsfesten, årsmötet, den privata festen och få både dansuppvisning och vara med och dansa! Hör av er.
I samband med detta tyckte vi det skulle se tjusigare ut att dansa i riktiga grekiska dräkter. Sagt och gjort.
Så sedan ett år tillbaka samlar vi material och syr febrilt på våra dräkter. Alla deltagare i gruppen valde den dräkt från det område i Grekland de kände sig mest hemma med. Birgitta som allttid reser till Rhodos valde såklart en Phoditisk därkt och Pia som är på Kreta oftare än oftast har självklart en kretensisk.  Jag har naturligtvis en dräkt från arvaniterna i Levadia på Fastlandet (Sterea Ellada) där alla mina grekiska släktingar bor.
IMG_2401 (640x480) IMAG0757 (640x427)
Vi var på allehanda loppisar runt hela Österlen, vi var på Stoff och Stil i Malmö och utforskade alla sybehörsbutiker i Simrishamn och Ystad.
Riktigt stora projekt när det gäller broderier, som Marie-Louise´s bälte till den vackra sidendräkten från Trikeri, Ingrids arvanitiska förkläde och Britt-Maries svarta sidenförkläde har vi beställt hos Yrkesbrodösen Monica Landin i Brantevik (se vår sponsorsida)
IMG_2409 (640x480) IMG_2411 (640x480)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s