Välkommen till dansgruppens egen blogg!

Välkommen till Dansgruppens blogg

Dansgruppen ”Grekisk dans för tanter” startade 2008 som en helt vanlig kurs i grekisk folkdans på Studieförbundet Vuxenskolan i Simrishamn. Ledare är Ingrid Brink som dansat grekisk folkdans sedan slutet av 60-talet. Hennes första uppträdande gjorde hon som medlem av den grekiska ungdoms- och motståndsorganisationen Lambrakis i Stockholm. Några av organisationens deltagare reste runt i Sverige och informerade om diktaturen i Grekland (1967-74) och visade grekiska danser.
Idag samarbetar hon med Greklands största dansteater Dora Stratou och är medlem av International Dance Council CID.

Idag har gruppen 9 fasta medlemmar och tränar varje vecka. I våras, 2014, startade vi också vårt dräktprojekt, som innebär att vi syr var sin egen dräkt. Alla medlemmar i gruppen ska få en egen dräkt från ”sitt” område i Grekland.
Välkommen till vår berättelse!

2014-10-01 12.25.09 (640x427)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s