”Coronadans” sommaren 2020

Vi var tre, Ingrid, KarinO och Eva, som började träna igen redan i april efter att ha stängt ner träningen i Folkhemmet den 12 mars.
Vi började träffas på KarinO:s veranda i Baskemölla och träffades på olika dagar ca en gång i veckan.

En bit ovanför KarinO:s hus ligger Baskemöllas idrottplats med fotbollsplan och klubbhus och en underbart vacker liten dansbana från gamla tider. Den har en fint trägolv och den är ju gjord för dans! Så sedan juni tränar vi där. För det mesta på torsdagar på sena eftermiddagar kl. 16 eller 17 men när det blir regn får vi byta dag eller dansa på gräset bredvid. Trägolvet blir halt när det blir blött.

Vi dansar med avstånd från varandra. det finns ett otal grekiska pardanser där man inte håller i varandra så vi passar på att träna dem . Till cirkeldanserna använder vi bambupinnar med olika längd och det fungerar riktigt bra! Hellre det än att inte dansa alls! Allting går bara man vill, som min gamla mamma på 95 sa när jag berättade om oss.
En dag var också lokaltidningen Österlenmagasinet på plats för att fota och intervjua oss.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s