2016…fortsättning…..

Ingrid hade en idé om att vi skulle göra en musik- och dansföreställning om rembetikamusikens historia. Ya Mas, som ju lärt känna på vår fest i februari, blev tillfrågade och tackade ja till att medverka!! Ingrid satte igång att planera programmet, dräkterna och scenbilden. Dansgruppen hade länge velat lära sig rembetikans danser. Det är ju den musiken man mest hör när man åker till Grekland.
Rembetikaföreställningen skulle omfatta ursprunglig dans och musik från grekerna i Mindre Asien samt hur den blivit senare på 30-talet.
Samtidigt som allt detta planerades inför 2017 års fest så lät vi oss fotograferas iförda dräkterna för att ha foton som skulle kunna användas både till en kalender vi ville göra fr 2017 men också i reklamsyfte framöver. Leif Wahlström hjälpte oss och gjorde fina bilder. Se bara…

Vi uppträdde för Föreningsrådet i Simrishamn i september. Ingrid visade och berättade om dräkterna på kyrkans kvinnofrukost i Hammenhög och höll föredrag om dansen som motion för Hjärt- och Lungföreningen i Tomelilla.
Samtidigt började rembetikaföreställningen ta form och började mer och mer likna en regelrätt teaterföreställning, danser skulle tränas in, orkestern skulle drillas i de gamla formerna, två uppsättningar dräkter skulle sys, rekvisita skulle letas upp, målas, grejas…
Där var ett liv och ett kiv…

Vi uppträdde också på Backadagen vid Tjörnedala gjorde vi och blev glatt påhejade av nykomna flyktingar som gladdes åt färgprakten och glädjen över dansen. Göran Söderberg har tagit bilderna från den dagen. Det är också han som tagit bilden längst upp på vår webbsida.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s